30 Mayıs 2013 Perşembe










KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ!

İSTANBUL’U ve YAŞAMI SAVUNMAYA GEZİ PARKI’NA!

Sermayenin İstanbul’u, emeğin İstanbul’una; piyasanın İstanbul’u, İstanbul’un mahallelerine, ormanlarına, meydanlarına, tarihine, belleğine, okullarına, hastanelerine ve yaşamı savunan İstanbullulara azgınca saldırıyor. Uzun yıllardır panellerde, forumlarda, mitinglerde, gazete-dergi yazılarında uzun uzun tartıştığımız büyük kentsel saldırının parçaları günlerdir kar ve iktidar hırsıyla gözü dönen AKP hükümeti tarafından büyük bir karabasan gibi kentin üzerine salınıyor.

Kente yönelik saldırıya doyamayan rantçılar, İstanbul’un elde kalan son doğal varlıklarının olduğu Kuzey ormanlarına; İstanbul’u emeğin başkenti kılan Taksim Meydanı’na ve Gezi Parkı’na; emekçi Okmeydanı mahallesinin yoksul sokaklarına yönelik saldırıları tek bir güne sığdırdılar. Sermayenin ve AKP’nin İstanbul fethi hızlanırken bugün artık herkes için konuşma değil, ayağa kalkma ve direnme günüdür. İstanbul’u, mahallelerimizi, meydanlarımızı ve hayatımızı paraya ve iktidara tapanlara karşı savunmak için sokakta, direniş alanlarında birleşme günüdür.

İstanbul’u tarihi ve belleğiyle yeniden inşa etmeye çalışan; sermayenin fethi için tarihi ayaklar altına alan; doğayı ve yaşamı katlederken tarihin katliamcı yönünden ve devlet teröründen medet uman AKP iktidarı, halkın üzerine öldürücü bir silah olan gaz bombalarıyla yapılan saldırıları doğallaştırmaya çalışmaktadır. AKP faşizminin bu saldırılarının amacı sadece İstanbul’u ve Taksim Meydanı’nı yeniden inşa etmek değildir. AKP hükümeti meydanları savunan İstanbullulara saldırarak sermayenin mutlak çıkarlarına savunan bir itaat rejimi inşa etmeye çalışmaktadır.

AKP hükümetinin gözü dönmüş saldırılarına karşı Gezi Parkı’nda süren direniş bu yüzden sadece Gezi Parkı’nın değil bütün İstanbul’un direnişidir. Gezi Parkı’ndaki direnişi yoksul mahalleleri, doğal varlıkları, meydanları, okulları ve hastaneleriyle emeğin İstanbul’unun, sermayenin İstanbul’una karşı ortak sesinin yükseldiği bir direniş alanı haline getirmek elimizdedir.

Bizler aşağıda imzası olan mücadele platformları ve örgütlenmeleri olarak tüm İstanbul halkını, Gezi Parkı direnişine İstanbul halkının ortak direnişi olarak sahip çıkmak için, Gezi Parkı direnişini hiçbir zaman yalnız bırakmamaya ve 31 Mayıs Cuma akşamı saat 19.00’da tüm gücümüzle büyük bir dayanışma etkinliği örgütlemeye çağırıyoruz.

Şimdi korkunun, devlet terörünün ve fetihçi zihniyetin üstüne umutla ve isyanla yürüme zamanı! Şimdi İstanbul için, mahallelerimiz için ve yaşamımız için ayağa kalkma zamanı!

BOĞAZİÇİ ARNAVUTKÖYLÜLER DERNEĞİ
GAZİOSMANPAŞA YILDIZ TABYA MAHALLESİ BARINMA HAKKI MECLİSİ
İSTANBUL BARINMA HAKKI MECLİSİ
İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ İSTANBUL GÖNÜLLÜLERİ
KARADENİZ İSYANDADIR PLATFORMU
KENT HAREKETLERİ
KOCATAŞ MAHALLE DERNEĞİ
KOÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ VE ÇALIŞAN İNİSİYATİFİ
MUNZUR ÇEVRE DERNEĞİ
OKMEYDANI TABU VE PLAN TAKİP KOMİSYONU
POLİTEKNİK DERNEĞİ
SARIYER DAĞEVLERİ BİRLİK SPOR KULUBÜ DERNEĞİ
SARIYER MADEN MAHALLESİ DERNEĞİ
SARIYER YAŞAM PLATFORMU
3. KÖPRÜ YERİNE YAŞAM PLATFORMU
AÇIKALAN SANAT KOLEKTİFİ (ASK)


NO CHANCE OF SURVIVAL ALONE, EITHER ALL TOGETHER OR NO ONE!

TO GEZİ PARK,TO DEFEND ISTANBUL & LIFE!

The capital groups’ Istanbul, attacks the labour’s Istanbul, the market’s Istanbul attacks wildly Istanbul’s neighborhoods, forests, squares, history, memory, schools, hospitals and Istanbulites who defend life by all costs. For a long while, we have been arguing in panels, forums, demonstrations, newspaper – magazine columns; signs of a massive urban attack being unleashed by AKP government’s endless desire of power and profit.

The rant fanatics with their insatiable appetite, managed to fit their assaults on Istanbul’s last natural resources Northern forests; Taksim Square and Gezi Park that made Istanbul the capital of labour; and the poorly streets of Okmeydanı district which is full of workers, in just one day. Today while the capital groups and AKP’s conquest of the city continues, it is time for everyone to not just talk; but rise and stand. It is the day to defend Istanbul, our neighborhoods, squares and lives against the worshippers of power and money, it’s the day to unite in streets and areas of resistance.

AKP government with its efforts to rebuild Istanbul , its history and memory,overstepping the history for capital groups’ conquests, while assaulting the life and nature hoping help from history’s mass murdering, terrorizing side; tries to legitimize its brutal attacks on people with lethal tear gas. The fascist assaults of AKP is not just about rebuilding Istanbul and Taksim Square. AKP government while attacking the defenders of these squares in Istanbul, aims to build an obedience regime that defends the interests of capital groups.

The resistance that takes place in Gezi Park against the AKP governments ravenous attacks therefore is not just about Gezi Park but a resistance for the whole Istanbul. It is in our hands to make Gezi Park, a resistance area of mutual voices, of labour, of poor neighborhoods, natural sources, squares, schools and hospitals against the capital groups’ Istanbul.

We, whose names are written below, as platforms and organizations, call Istanbulites to make Gezi Park an area of mutual resistance of the people of Istanbul, and never leave the Gezi Park resistance alone by itself, and ask to act with solidarity on 31st of May, Friday at 19.00 with all our power and spirit.

Now it’s time to walk over fear, state terror and conquering mentality with hope and riot! 

Now it’s time to uprise for Istanbul, our neighborhoods and lives!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder